
Oké, dit receptje wil ik even delen met deze temperaturen, want het is echt heel makkelijk om te maken, gezond en superlekker.
Ik probeer meestal redelijk gezond te eten – gewoon omdat ik me daar een stuk beter bij voel, mentaal én fysiek. Maar ik hou ook van comfort food. En het moet niet te ingewikkeld worden. Dus als ik iets vind dat voedzaam is, makkelijk te maken en smaakt als een toetje, dan word ik blij.
Dit ijsje is daar precies goed voor. Het is klaar in een paar minuten. Perfect voor als je iets gezonds wilt en wat extra eiwitten kan gebruiken, maar ook gewoon zin hebt in iets lekkers.
Wat heb je nodig?
- Een flinke schep eiwitpoeder (ik heb zelf caseïne genomen, die had ik liggen omdat ik daar vaak fluff mee maak, ook al zo’n geweldige uitvinding. Het recept daarvoor vind je hier: Hoe maak je protein fluff ). Maar voor het ijs kan je ook prima whey gebruiken, of een plantaardig alternatief)
- Een paar ingevroren bananen in plakjes
- 100–150 ml (soja)melk
Doe alles in een keukenmachine of blender en mix tot het goed geblend is. Is het nog wat vloeibaar? Zet het dan nog even in de vriezer. Maar soms heb je geluk en kun je meteen aanvallen. En eigenlijk is het dan het lekkerst!
Reactie plaatsen
Reacties