
Met eiwitpoeder kun je natuurlijk gewoon een shake maken, maar er is zó veel meer mogelijk. Als vegetariër vind ik het soms best een uitdaging om voldoende eiwitten binnen te krijgen, dus makkelijke opties zijn altijd welkom.
Ik probeer mijn zuivelinname wel wat te beperken – vooral vanwege dierenwelzijn – maar helemaal plantaardig lukt me (nog) niet. De shake die ik voor het sporten neem is trouwens wél helemaal plantaardig, dat receptje vind je HIER.
Oké, terug naar de fluff. Dit is een soort basisreceptje waarmee je alle kanten op kunt. Voeg bijvoorbeeld bevroren fruit toe of varieer met de soort vloeistof. Het is dan gewoon een beetje experimenteren met de verhoudingen.
Wat heb je nodig?
- 1 schep caseïne-eiwitpoeder
- Ongeveer 15 ijsklontjes
- 50–100 ml vloeistof (water, (plantaardige) melk, of iets met smaak – afhankelijk van je eiwitpoeder)
- Een blender of foodprocessor die ijs kan crushen.
Zo maak je het:
- Maal de ijsklontjes fijn in je blender of foodprocessor. Het resultaat lijkt een beetje op grof sneeuwpoeder. Voeg eventueel bevroren fruit toe en maal dit mee.
- Schep het ijs in een grote kom, voeg de eiwitpoeder en wat vloeistof toe.
- Klop het geheel met een handmixer in zo’n 5 minuten tot een luchtige massa.
Let op: gebruik écht een grote mengkom, want het volume neemt flink toe!
Serveer eventueel met een topping naar keuze. Bijvoorbeeld wat noten, cacaonibs, of fruit
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties